Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
A kiválasztott ajánlat nem található. Válasszon a szállás / program egyéb ajánlatai közül!

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Macedónia Gyöngyszemei 4 nap / 3 éj ***

Utazás alapadatai

3 csillag
Busz
2 felnőtt
2019-10-10, 4 nap / 3 éj
Macedónia Gyöngyszemei 4 nap / 3 éj *** (***)
Reggeli
Kétágyas szoba (pótágyazható)
Teljes ár
123.079 HUF

Le ne maradj!

Macedónia Gyöngyszemei 4 nap / 3 éj ***

Rövid ismertető

Egy ország, melyen mindig csak átutazunk, pedig igazán érdemes lenne, legalább egyszer megállni. Megállni és rácsodálkozni mindarra a természeti szépségre,amit az Ohridi-tó nyújt, felfedezni Európa „legfurcsább” fővárosát, élvezni a Sveti Naum Kolostroból nyíló páratlan panorámát.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány:  
érvényes (vissza utazástól számított 90 napig) kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás

3* Hotelek: Skopje 1 éj; Ohridi tó 2 éj. 2-3 ágy, fürdôszoba, TV, WiFi.

Ellátás (krt)

reggeli (svédasztalos), felár ellenében svédasztalos vacsora.

Fel- és leszállási lehetőség


Budapest (Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

Időpontok


09.02-09.05. NEM FOGLALHATÓ!
10.10-10.13. Gyüjtőjárat: DEBRECEN (9900 Ft/fő)

Program


1. nap: Skopje

Indulás reggel 5.30 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel,majd érkezés a Skopje környéki szálláshelyünkre. Este Európa legfurcsább fővárosaként emlegetett Skopjeban by night, esti program, ahol megcsodálhatják a folyamatos megújuló török óvárost, a főteret és a belváros érdekes kavalkádját, sok különböző építészeti stílus egyvelegével. Visszatérés a szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Skopje, Struga, Ohrid
Reggeli után városnézés helyi idegenvezetővel Skopje-ban. Felkeressük Teréz Anya emlékházát, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár(carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Macedonia fővárosa különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Utazás ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot, valamint vásárlási lehetőség a Nagy Bazárban, ahol válogathatunk a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fáta „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke.

3. nap: Ohridi tó környéke ebéddel
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére. A tó partján haladva a világ legédesebb tiszta vizű forrásához érkezünk, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, és azt, ahogy a víz ereje kitőr a mészkőből. Jellegzetes tó parti étteremben megpihenünk egy ebéd mellett.. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el, és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu ,a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt. Szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. Részvételi díj: 20 EUR/fő.

4. nap: Ohrid- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Felárak és belépők


Üdülőhelyi díj 12 év felett: 2 400 Ft/fő/4éj. 
Vacsora felár (svédasztalos): 9.500 Ft/fő.

Kedvezmény:
* 3.ágyon 12 évig: 30%.

Fakultatív program (min. 25 fő esetén): 
Ohridi tó környéke ebéddel és csonakozással: 20 EUR/fő.

Belépőjegy
(nem kötelező) kb 20 EUR/fő.

Minimum létszám

35 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában.

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, 4 éj szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi idegenvezetőket.

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (2 280 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat.

Érintett területek

 • Macedónia
 • Skopje

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)

Online utasbiztosítás

2019 Katalógusaink

JÚLIUS

AUGUSZTUS

AUGUSZTUS 2. FELE

SZEPTEMBER

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).