Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

VIS SZIGETI VAKÁCIÓ 7 nap/ 4 éj

Utazás alapadatai 2584

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2020-09-06, 5 nap / 4 éj
VIS SZIGETI VAKÁCIÓ 7 nap/ 4 éj (***)
Reggeli
Társítható

VIS SZIGETI VAKÁCIÓ 7 nap/ 4 éj

Rövid ismertető

Ismerjük meg együtt Vis sziget rejtelmeit, mely a nyílt Adrián található, távol a szárazföldtől. Vis és Komiza kis városai, barátságos lakói, vadregényes öblei és a híres kék barlang elbűvöl minden látogatót. Ez egy valódi ínyencség a természetimádóknak, hisz a természet legtöbb helyen érintetlen! Három dolog mindenképpen kell: kényelmes cipő, fényképezőgép, naptej.

Utazás

légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). 
Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás

Vis Hotel Issa 3* (2-3 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, erkély). Kavicsos és köves strand mellett, Vis óváros közelében található a szálloda.

Ellátás (krt)

4 svédasztalos reggeli, igény szerint svédasztalos vacsora.

Fel- és leszállási lehetőség

Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok

2020. 09.06-12.

Program

1. nap: Indulás este 22.30 órakor Budapestről. Éjszakai utazás.

2. nap: Reggel érkezés Splitbe, a délelőtti órákban kompra szállunk és átmegyünk Vis szigetre. Szállás foglalást követően pihenés és fürdés a strandon, hogy mindenki kipihenhesse az utazás fáradalmait ezen a csodás helyen. 

3. nap: Vis és Komiza városok, borkóstoló 
A mai napon fakultatív program keretében megismerkedünk a szigettel és nagyobb városaival. Vis városban kezdünk, melyet még az illírek is látogattak időszámításunk előtt, de a görögök voltak az első város alapítói, jöttek a rómaiak, magyar királyok és királynők, sőt még Napóleon is járt a szigeten. Mindenki nyomot hagyott e bűbájos város történetében, mely, mint egy időkapszula, őrizte érintetlenségét. 1992 után került fel ismét a kirándulók térképére.  A Vis múzeumában látható amforákat úgy rendezték el, ahogy annak idején a hajón tárolták őket. Itt található az egyik legfontosabb horvátországi görög emlék, egy bronz Artemisz fej az i.e. 4. sz. végéről. Ennél a szigetnél győzte le az olaszokat a kisebb létszámú, de bátor monarchiai hadiflotta 1866-ban. A sziget túloldalán fekvő Komiza településre vezető utunk során festői tájakon át haladunk. Útközben megállunk megkóstolni a sziget borait, melyek egyedi zamatát az itt található vörös föld, a tengeri levegő és a magas számú napsütéses órák adják. Felfrissülve érkezünk a jellegzetesen mediterrán Komiza-ba, melynek gyökerei a halászathoz kapcsolhatók. A nyílt tenger felé helyezkedve, sziklákkal körülvéve várja a látogatókat és őrzi a helyi halászok titkait, melyek ételeikben is jelen vannak. A helyi kis múzeumban megtekinthetjük a tipikus és egyedi visi, fából készült kis hajókat, melyek könnyen és fürgén siklottak a vízen. Szállásunkra visszatérve még marad idő strandolásra. Részvételi díj (kóstolóval): 25 EUR/fő.


4. nap: hajókirándulás - Kék Barlang és a legszebb strandok
A fakultatív hajókirándulás alatt ínyenc falatok és szép tájak ígérkeznek. Kis hajókra szállunk és átmegyünk a természetvédelmi terület részeként számon tartott Kék barlanghoz. Kis csónakokról megcsodálhatjuk, ahogy a nap sugarai játékos fényparádéba öltöztetik a sziklaformákat víz alatt és fölött. Majd páratlan szépségű öblök és szirtek mellett hajózunk. Pont, amikor elfáradunk, a legénység ebédet készít nekünk, s fürdünk egy vonzó, lakatlan öblöcskében is. Igazi fotós téma. Estére jókedvűen visszatérünk a szálláshelyünkre.  Részvételi díj (belépővel és ebéddel): 40 EUR/fő. 

5. nap: vadregényes öböl - szelfi vadászat, strandolás
A délelőtti órákban merészebb utasainkkal ellátogatunk a híres Stiniva öbölhöz. Vadregényes tájakon igazi szelfi paradicsom várja a résztvevőket. A sziklafalakkal körülvett öbölnek csak 4 m széles kijárata van a nyílt tenger felé, ez teszi egyedivé. Mindenképpen megér egy insta storyt, vagy FB postot. Az öbölig részben autóbusszal tesszük meg az utat, ám az utolsó 1 óra gyaloglás a szűk, sziklás, lejtős ösvényeken. Túracipő ajánlott. Délután strandolás a szálloda előtti strandon. Aki nem bírja a hegyi túrázást, a szálloda előtti strandon töltheti a napot. 

6. nap: Split 
A délelőtti órákban még élvezhetjük a sziget szépségeit. A kora délutáni órákban kompra szállunk. A szárazföldre érve, nagy csend és nyugalom után csöppenünk Split nyüzsgő városába. Városnézés alatt megismerkedünk a város látnivalóival és Diocletianus római császár gigantikus palotájával, mely eredeti falai az óvárost ölelik át. A közös városnézés után mindenki kedvére barangolhat a vár pincerendszerében, vagy sétálhat a város tágas terein és szűk utcáin.
Majd buszra szállunk és irány haza. Éjszakai utazás.

7. nap: A kora reggeli órákban visszaérkezés Budapestre.

Felárak és belépők


Üdülőhely díj 12 év felett: 2 400 Ft/fő/4 éj. 
4 vacsora (svédasztalos): 9 900 Ft/fő.

Gyermek kedvezmények 12 évig: 3. ágyon: 30%

Fakultatív program (min. 25 fő esetén):
- Vis és Komiza (borkóstolóval): 25 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 20EUR/fő.
Hajókirándulás ebéddel: 40 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 30 EUR/fő.

Minimum létszám

35 fő. 
Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, 4 éjszakai szállást szállodában reggelivel, magyar idegenvezetőt, kompköltséget.

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (EUB Nívó: 2.700 Ft/fő), útlemondási biztosítás (1,3%), foglalási díj 12 év felett (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programot és belépőket.

Szolgáltatások

Wi-Fi/ingyenes Wi-Fi

Érintett területek

 • Horvátország
 • Vis-sziget

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).