Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Vízesések földjén Plitvice és Una Nemzeti Park 4 nap/2éj

Utazás alapadatai 2584

3 csillag
Busz
1 felnőtt
2020-05-21, 3 nap / 2 éj
Vízesések földjén Plitvice és Una Nemzeti Park 4 nap/2éj (***)
Félpanzió
Társított szoba

Vízesések földjén Plitvice és Una Nemzeti Park 4 nap/2éj

Rövid ismertető

Tartson velünk és járjuk be együtt a lenyűgöző természeti szépségű, kevés ember által ismert boszniai Una Nemzeti Parkot, valamint a híres Plitvicei Nemzeti Parkot. Varázslatos tájak és csodálatos kulturális látnivalók, mint Jajce és Bihac, gazdagítják programunkat. A merészebbek még raftingolhatnak is! Valóban egy mozgalmas, hosszú hétvégére invitáljuk Önöket!

Utazás

légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás! 
Szükséges útiokmány:
érvényes (vissza utazástól számított 90 napig) kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás

szálloda 3* Bihac (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, telefon, TV, ingyenes WiFi)

Ellátás (krt)

2 félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora).

Fel- és leszállási lehetőség

(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok

2020.

Május 21-24.
Július 09-12.
Augusztus 20-23. HOSSZÚ HÉTVÉGE!
(Figyelem! Technikai okokból az utazás időpontját a kalkulátor másként jeleníti meg. Ezért felhívjuk figyelmüket arra, hogy a fenti időpont az érvényes!)

Program


1. nap:
Indulás:
Indulás este 23.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás.

2. nap: Jajce, vízimalmok

Délelőtti órákban érkezés Boszniába, Jajce-be, melynek 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Ha már megcsodáltuk a vízesést, idegenvezetőnk megismertet bennünket a városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkednek a városfal alatti Nap Istene - Mitrij templom maradványai. Hogy közelebb kerüljünk a helyi lakók életéhez, benézünk a kis Etno Múzeumba is, majd felkeressük a Pliva-tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Tovább haladva Bihac-ba érünk. Szállás elfoglalása és vacsora.

3. nap: Una Nemzeti Park vízesései rafting lehetőséggel, Bihac
Ezen a napon megismerkedünk a gyönyörűséges Una folyó vízeséseivel, több helyszínről is. A legnagyobb vízesés Martin Brod-nál található, 800 méteren, a víz néhol 54 méteres szintkülönbséggel zubog alá. Nem hagyjuk ki a gyönyörű Strbacki Buk vízesés rendszerét sem, ahol a folyó vize 24 méterről, több teraszon keresztül zuhan a mélybe. A fából készített kis teraszok és utak segítik a vízesések megközelítését, hogy fotózhassunk és gyönyörködhessünk ebben a lenyűgöző természeti csodában. Egyes helyszínek csak kis busszal közelíthetőek meg, ezért rövid időre átszállunk helyi mikrobuszokra. A természet szépségén kívül néhány középkori vár maradványait is láthatjuk. Délután, fakultatív program keretében, a merészebbek kipróbálhatják a raftingot is az Una folyón, helyi túravezetőkkel. A folyó egyes helyeken kiszélesedik, ekkor az evezés mellett megcsodálhatjuk az Una kanyon szépségét. A folyó partján megkóstoljuk a bosnyák specialitásokat, melyeket házigazdánk készít el nekünk. Élményekkel telve térünk vissza a szállásra. Rövid pihenő után megismerkedünk a történelmi emlékekben gazdag Bihac városával, melyet még Zsigmond király ajándékozott a Frangepán családnak. A városnézés alkalmával megtekintjük Kapetán várát, Una legendás szobrát, majd Európa egyetlen gótikus dzsámiját.

4. nap: Plitvice
Reggeli után rövid buszozással átérünk Horvátországba és elérjük a Világörökség részeként Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi területet, a Plitvicei tavakat és vízeséseinek kavalkádját. Folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi a tájat. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, ösvényeken sétálva, időnként lépcsőkön át megközelíthető, csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba. A Nemzeti Park 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt kb. 6-8 km gyaloglásra kell számítani. A kb. 5 órás túra, kijelölt gyalog- és hajóútvonalakon történik, mely együttesen teszi a teljes kirándulást. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt.
Élményekkel telve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Egy kis ízelítő a programokból:
Una Nemzeti Park: ITT!
Plitvice Nemzeti Park: ITT!

TÉRKÉP MEGTEKINTÉSE ITT

Felárak és belépőkÜdülőhelyi díj 12 év felett:
1 500 Ft/fő
Egyágyas felár: 6 000 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 14 évig: 3 000 Ft/fő

Belépők a helyszínen:

- Una és Jajce belépők: kb. 35 EUR
- rafting igény szerint: 50 EUR/fő
- Plitvice: Májusban: 160 HRK/felnőtt ; Juliusban és Augusztus 300 HRK/felnőtt, gyermek 7-18 évig kb. 50% kedvezmény.

Minimum létszám

35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 1.710 Ft/fő), útlemondási biztosítás díját (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, belépőket, valamint a felárakat.

Szolgáltatások

Wi-Fi/ingyenes Wi-Fi

Érintett területek

 • Horvátország
 • Plitvicei-tavak

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)

Online utasbiztosítás

2020 Katalógusaink

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).